Hieronder vindt u een overzicht van de projecten waaraan Essence werkt of gewerkt heeft.
Door op de foto te klikken, krijgt u meer informatie over het desbetreffende project.

Lopende projecten


Ontwerp aardbevingsbestendige woning

Bureau Essence heeft een ontwerp gemaakt voor een aardbevingsbestendige woning in Groningen. De bestaande woning op het kavel is dusdanig beschadigd door aardbevingen, met als gevolg dat deze gesloopt dient te worden.  De omgevingsvergunning is inmiddels ingediend.

Nieuwbouwinnovatieregeling NAM

Bureau Essence heeft samen met IVAplus, Gerdien Postma en CelluTex een ontwerp gemaakt voor aardbevingsbestendige woningen van CelluPlex.

Meer informatie volgt binnenkort..

Restyling importhal RoyalFloraHolland - Eelde

Medewerkers van de importhal van de bloemen-

veiling in Eelde gaven aan dat ze de sfeer in de hal graag wilden verbeteren. Bureau Essence heeft met een eenvoudige fotomontage een nieuw sfeerbeeld gemaakt. Met relatief kleine ingrepen kan de sfeer in de hal verbeterd worden. De kolommen worden groen geschilderd en de balken geel. Aan een aantal kolommen zal een 3D bloem worden bevestigd. Deze bloem wordt uit kunststof gesneden door Lasermarks.

Ontwerp dakopbouw - Groningen

Voor een opdrachtgever uit de stad Groningen mocht Bureau Essence een ontwerp maken voor een dakopbouw. Deze biedt uitbreiding van de bestaande woning, in de vorm van een slaapkamer en badkamer. De zijwanden en omkadering aan de voorzijde worden gemaakt uit zink, kleur antraciet. De openslaande deuren worden aan beide zijden begrenst door houten gevelbekleding, om de voorgevel van de opbouw een vriendelijk karakter te geven.

Ontwerp Hennepkalkwoning - Oude Pekela

In samenwerking met HempFlax, Huiting Bouwbedrijf, Timmerfabriek Hulzebos en Schildersbedrijf Arends, heeft Essence een ontwerp gemaakt voor een bio-based woning. Deze woning is opgebouwd uit houten elementen gevuld met Hennepkalk. Dit materiaal zorgt ervoor dat er in de woning een prettige leefomgeving ontstaat, doordat het materiaal ademend is.                                                                              

Ontwerp entree - Leek

Voor opdrachtgevers uit Leek heeft Essence een nieuwe entree ontworpen. Aangezien de woning en berging niet rechtstreeks vanuit binnen met elkaar ontsloten zijn, werd besloten om de entree uit te bouwen. Hiervoor heeft Essence een aantal fotomontages gemaakt, om de opdrachtgevers verschillende mogelijkheden te laten zien. De fotomontage zoals hiernaast zichtbaar is uiteindelijk het ontwerp geworden.


Afgeronde projecten

Ontwerp nieuwbouwwoning - Erica
Voor een gezin met twee kinderen heeft Essence een vrijstaande woning ontworpen. De wensen van de opdrachtgevers voor een traditionele woning waren uitgangspunt van het ontwerp. 

Ontwerp kapschuur - Erica

Bij een nieuwbouwwoning hoort natuurlijk ook een fraai ontwerp voor de schuur. Deze is met zorg ontworpen in de vorm van een kapschuur en volledig aangepast aan de wensen van de opdrachtgevers.

Om de woning en de kapschuur met elkaar te verbinden zijn bij beide ontwerpen dezelfde soort dakpannen en metselwerk gebruikt. 

Ontwerp Schuur+Garage - Oude Pekela

Destijds nog in dienst bij Huiting Bouwbedrijf is een ontwerp gemaakt voor een schuur+garage in Oude Pekela. De opbouw bestaat uit een garagedeel in het midden met aan weerszijden een overkapping. 


Studies

Ontwerp vakantiepark - Blauwe Stad

Voor het atelier 'Integrated Sustainability' was het ontwerpen van een vakantiepark de opgave. Dit park werd onderdeel van de Blauwe Stad en het thema 'Duurzaamheid' moest integraal in het ontwerp meegenomen worden.

Ontwerp woongebouw - Leeuwarden

Voor het atelier 'Tussenmaat' was het de opgave om geschikte huisvesting te onwerpen voor een zelf gekozen doelgroep op een binnenstedelijke locatie in Leeuwarden.

Ontwerp entreegebouw - Veenhuizen

Voor het atelier 'Veenhuizen' was het de opgave om een nieuwe uitbreiding voor het gevangenismuseum te ontwerpen. In mijn ontwerp betekende dit het ontwerpen van een nieuw entreegebouw op de binnenplaats van het museum.