In het ontwerp voor het vakantiepark in de Blauwe Stad wordt verwezen naar de omliggende stedenbouwkundige structuur. Deze bestaat uit een combinatie van lintbebouwing en boerenerven. Deze stedenbouwkundige onderlegger heeft als uitgangspunt gediend voor de opbouw van het vakantiepark.

 

De boerenerven worden onderverdeeld in twee types: watererven en bosranderven.
De watererven liggen, zoals de naam al doet vermoeden, aan het doorgaande vaarwater van de Blauwe Stad en bieden de mogelijkheid om met eigen of gehuurde boot naar de vakantiewoning te varen. De woningen zijn ontworpen als zogenaamde 'boothuizen'. Hier bestaat de mogelijkheid om de boot onder de kap van de woning aan te meren.

 

De bosranderven zijn niet aan het water gesitueerd, maar liggen in of tegen het bos. Hier is het voor de vakantiegangers mogelijk om een eigen of gehuurd paard bij de vakantiewoning te stallen. Aan de woningen is een ingepandige stal ontworpen, zodat de prachtige omgeving van het Oldambt te paard kan worden beleefd.


De lintbebouwing vormt het verbindende element tussen de verschillende erven. Deze zijn ook weer ingedeeld in een van de twee types. Binnen de twee types is er keuze uit 4-, 6-, 8-, 10- of 12-persoons accommodaties. Doordat de woningen ontworpen zijn aan de hand van vaste stramienen was slechts 1 type woningontwerp nodig, die vervolgens als leidraad gebruikt werd voor alle doelgroepen. Door toevoeging van 1 stramien, wordt een 4-persoons accommodatie geschikt als 6-persoons accommodatie.  Alleen de 12-persoons accommodatie wijkt van dit systeem af. Om variatie in de woningen te creëren, kan er per woning een verschillende materialisatie gekozen worden. 

Plattegrond begane grond 4-persoons accommodatie

Plattegrond begane grond 6-persoons accommodatie

Plattegrond watererf

Impressie watererf

Foto maquette watererf

Ooghoogte schets bosranderf