De woning wordt gerealiseerd door Regiobouw Emmen

Adres:        Oosterwijk WZ 45

                   7887 TN Oranjedorp
Tel:             0591-64 69 69
Mail:          info@regiobouwemmen.nl
Website:   www.regiobouwemmen.nl

De wensen van de opdrachtgevers voor een traditionele woning, was het uitgangspunt voor het ontwerp. 

Essence had bij aanvang een tweetal ontwerpen gemaakt, waarvan het eerste ontwerp doorgemetselde kopgevels bevatte en het tweede met een dakoverstek. De opdrachtgevers gaven de voorkeur aan de tweede optie en dit werd vervolgens het uitgangspunt.


De entree is centraal in de woning geplaatst, waardoor er symmetrie in de gevel ontstaat. De plattegrond bevat een grote open ruimte waarin de keuken en woonkamer gesitueerd zijn, maar biedt wel de mogelijkheid om deze twee functies te scheiden d.m.v. suitedeuren. Om ervoor te zorgen dat de ruimte op de verdieping zo efficiënt mogelijk gebruikt kan worden, is er in het ontwerp voor gekozen om de kap niet (zoals gebruikelijk) op het kruispunt met de verdiepingsvloer te laten beginnen. De wanden worden hier nog een meter doorgemetseld, zodat er meer stahoogte bereikt kan worden in de kap. 

 

In het ontwerp heeft Essence de opdrachtgevers tevens ondersteund in de indeling van woonkamer, keuken en badkamer. Door hier samen goed over te praten en de wensen duidelijk op tafel te krijgen, kon Essence een voorstel doen voor de indeling van het interieur. Hierdoor wordt het maximale uit het ontwerp gehaald.


Feedback opdrachtgevers

'In onze zoektocht naar een droomhuis hadden wij al verschillende woningen bezocht en op internet rond gekeken. Echter was er geen een woning die voldeed aan onze wensen en eisen. Via een bekende kwamen wij in contact met Talje Meter. Wij hadden haar uitgenodigd om te kijken of zij in staat zou zijn om onze wensen en eisen op papier te vertalen in onze droomwoning. Na een uitvoerig gesprek waarbij verschillende onderwerpen aan bod waren geweest gingen we uit elkaar met de afspraak om ons eerste ontwerp binnen een week aan te leveren. Uiteraard waren wij zeer benieuwd of zij invulling kon geven aan datgene wat wij in gedachten hadden.

Na een week kwam zij terug met een aantal concepten waarvan zowel mijn vrouw als ikzelf per direct overtuigd waren dat dit het model zou gaan worden wat het best bij ons paste. Enthousiast over de verdere detaillering zijn we uiteindelijk tot een definitief ontwerp gekomen waar we nu druk meedoende zijn om te realiseren. De mate van details en mix van verschillende stijlen maakt onze woning tot een uniek ontwerp. 

Wij raden Talje Meter dan ook van harte aan, om toekomstige opdrachtgevers/bouwers te begeleiden in het ontwerpen en visualiseren van hun toekomstige droomhuis.'


Eerste concept met doorgemetselde kopgevels en andere indeling raampartij entree

Definitieve plattegrond begane grond

Foto's van het bouwproces 

Impressie woonkamer met suitedeuren

Impressie indeling badkamer op verdieping